Platforma DA solicită convocarea Parlamentului: Trebuie să audiem șeful MAI și SIS

Platforma DA solicită convocarea Parlamentului: Trebuie să audiem șeful MAI și SIS

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr a pregătit moțiunea de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și proiectul de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Esaulenco, în contextul răpirii de ieri a unui polițist din Florești de către forțele paramilitare transnistrene, transmite OFICIAL.

Potrivit șefului fracțiunii, Alexandru Slusari, fracțiunea Platformei DA solicită convocarea Biroului permanent al Parlamentului pentru aprobarea documentelor și examinarea în ședință plenară.

„Vedem paraliciul organelor speciale ale statului, care prin definiție trebuie să asigure securitatea statului. Trebuie să convocăm ședința Biroului permanent, să stabilim de urgență ședința plenară și să audiem șeful MAI și SIS”, a spus Alexandru Slusari.

Deputatul Dinu Plîngău a prezentat documentele pregătite. „Am pregătit 3 documente. Primul document este cererea de convocare a Biroului permanent al Parlamentului.

Al doilea document este moțiunea simplă împotriva ministrului Voicu, care este gata și poate fi examinată în ședința plenară. Am pregătit și câteva directive pentru MAI privind situațiile de răpire și violarea proprietății, de intimidare a cetățenilor noștri. Se mai descriu și directive cu acțiuni concrete care trebuie să le întreprindă ministerul, să prezinte un plan Parlamentului în legătură cu antrenarea angajaților MAI și măsurile de protecție celor care activează în Zona de securitate. De asemenea, să prezinte un Raport privind combaterea acțiunilor structurilor paramilitare și un plan concret de acțiuni pentru contracararea unor astfel de incidente.

Al treilea document este proiectul de hotărâre cu privire la declararea neîncrederii pentru directorul SIS, Alexandru Esaulenco”, a spus Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Share