Platforma DA și PAS – la ANRE! Copaci: Prețurile vor fi mai mici

Platforma DA și PAS – la ANRE! Copaci: Prețurile vor fi mai mici

Platforma „Demnitate și Adevăr”, împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), au cerut, astăzi, printr-un flashmob, administrației Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să reducă cu 30% prețurile pentru furnizarea gazelor naturale, transmite Oficial.

Participanții la flashmob aveau mai multe pancarte și scandau: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ANRE rușine nu are!”, „ANRE, ANRE când dai jos tarifele?”, „Țara trece la tizic, nu vă e rușine un pic?”, „Noi plătim, voi ne furați!”, etc..

La întâlnire cu protestatarii a ieșit directorul ANRE, Tudor Copaci. „Am avut dezbateri publice pe marginea acestui subiect astăzi. Prețurile vor fi mai mici în viitorul apropiat, după finisarea dezbaterilor”, a spus Tudor Copaci.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a spus că prețurile trebuiau scăzute încă 3 luni în urmă. „La „Moldova Gaz” se acumulează bani din contul cetățenilor în fiecare fi. Sunt deja un milion și jumătate surplus. Este strigător la cer, prețurile trebuiau reduse alaltăieri, nu azi. Florile să le dea lui Candu și Plahotniuc, doamnele din țară au nevoie de tarife scăzute”, a spus Mihai Popșoi.

La rândul său, secretarul general PAS, Igor Grosu, a spus că mesajul pentru ANRE este că cetățenii nu au de gând să facă o pomană electorală pentru un partid.„Noi, bazându-ne pe estimările experților, vrem să auzim o poziție clară a ANRE dacă reduc prețurile cu 30% așa cum s-a estimat. Vom continua presiunile și vom susține părerea experților în acest sens”, a spus Igor Grosu.

sursa foto: sputnik.md

Doina Secrieru

Share