Platforma DA – prima formațiune care semnează acordul propus de CALM!

Platforma DA – prima formațiune care semnează acordul propus de CALM!

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) este prima formațiune care semnează acordul propus de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), prin care-și asumă implementarea obiectivelor descentralizării și consolidării autonomiei locale, informează OFICIAL.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Congresului, liderul Platformei Andrei Năstase a declarat: „Platforma DA a fost în permanență alături de primarii, consilierii și comunitățile locale prin inițiativele noastre legislative, inclusiv prin alocarea celor cca 700 milioane de lei în plus pentru sate și orașe”.

La rândul său, deputatul Platformei, Alexandru Slusari a declarat că, descentralizarea este un obiectiv trasat încă din 2015 – „fiind cea mai bună rețetă pentru a salva satele noastre și a combate dictatura”.

Amintim că, ieri, CALM a venit cu un apel către toți concurenții electorali și forțele politice din Republica Moldova – să adere la obiectivele descentralizării și autonomiei locale, precum și să-și asume angajamentul public privind implementarea în practică a obiectivelor care vor duce la acest deziderat prin semnarea declarației CALM. Astfel, documentul a fost expediat tuturor concurenţilor electorali ai partidelor politice.

 

Mihaela Conovali

Share