Platforma DA: Pe noi nu ne uimește lipsa de reacție din partea unor partide care pretind a fi stataliste și care pretind că promovează neutralitate, preferând să închidă ochii că rachetele…

Platforma DA: Pe noi nu ne uimește lipsa de reacție din partea unor partide care pretind a fi stataliste și care pretind că promovează neutralitate, preferând să închidă ochii că rachetele…

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a venit cu un comentariu la subiectul celor „trei rachete ce au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova fără acordul autorităților, punând în pericol cetățenii noștri, cât și spațiul aerian care este survolat de avioane cu pasageri civili”. El a spus că „a avut loc o încălcare premeditată și demonstrativă a suveranității statului nostru, a neutralității fluturată de unii politicieni care urmează a fi investigați nu doar pentru acte de corupție, ci și pentru trădare de patrie”, informează OFICIAL.

„Pe noi nu ne uimește lipsa de reacție din partea unor partide care pretind a fi stataliste și care pretind că promovează neutralitate, preferând să închidă ochii că rachetele au zburat din zona de unde aceste partide și politicieni primesc pungi cu bani. Formațiunea noastră este nedumerită de reacția anemică a guvernării, care s-a redus la convocarea ambasadorului Federației Ruse. Nu este clar ce vom întreprinde ca stat, din punct de vedere al securității, dacă asemenea lucruri se vor repeta”, a menționat politicianul.

Totodată, Platforma DA a constatat „cu îngrijorare că alte zeci de rachete au fost lansate de Federația Rusă și în dimineața zilei de astăzi. Ca formațiune politică și cetățeni ai Republicii Moldova condamnăm aceste atacuri din partea Federației Ruse și suntem cu gândul alături de cetățenii Ucrainei și cei ai Republicii Moldova care vor pace și libertate.”

„În aceste circumstanțe complicate:

1. Platforma DA invită Mnisterul Apărării la transparență și cere ca instituția să spună câte rachete exact au trecut ieri prin spațiu aerian al Republicii Moldova. Din informația publicată de Ministerul Apărării al Ucrainei, putem constata un număr mult mai mare de rachete, care au survolat prin zona de nord a Republicii Moldova.
2. În opinia Platformei DA, Republica Moldova este în drept și obligată să ceară sprijin internațional pentru a asigura securitatea statului, cel mai rapid și sigur ajutor ar veni din partea României.
3. Îndemnăm instituțiile statului să investigheze și să tragă la răspundere persoanele cu funcție de răspundere care în perioada 2015-2016 au facilitat vânzarea a trei complexe de rachete antiaeriene deținute de Republica Moldova.
4. Îndemnăm autoritățile Republicii Moldova să analizeze oportunitatea de a obține echipamentul necesar pentru asigurarea scutului aerian pentru Republica Moldova” – a anunțat Dinu Plîngău.
Președintele formațiunii a concluzionat că: „Republica Moldova și cetățenii noștri vor pace, siguranță și încredere că am făcut totul pentru a asigura securitatea cetățenilor.”

Share