Platforma DA: „Noi nu putem discuta acum de la egal la egal cu grupul Candu. Noi am zis că putem numi un Premier”

Platforma DA: „Noi nu putem discuta acum de la egal la egal cu grupul Candu. Noi am zis că putem numi un Premier”

Posibilitatea demiterii Guvernului Chicu, motivele reale și legale au fost discutate în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Secretarul general al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Ion Terguță, a spus că Platforma „DA” are pregătită moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dar este nevoie de susținerea întregului Parlament.

„Întregul Parlament este conștient că Guvernul acesta trebuie să plece, dar e nevoie de condiții. Avem deja pregătită moțiunea împotriva Guvernului Chicu, așteptăm oportunitatea ca ea cu certitudine să se realizeze. Guvernul trebuie debarcat pentru gestionarea proastă a situației pandemice, pentru că spitalele noastre au ajuns focare de infecție, avem cei mai mulți medici infectați, nu a știut cum să pună economia ca să reziste. Acest Guvern nu a acordat nici o atenție secetei care bântuie în țară, deși noi nu o dată am atras atenție la această problemă. Așteptăm momentul oportun, nu depinde de noi sau de opoziție acest lucru, dar de conflictul între Plahotniuc și Șor – pe o parte și Dodon – pe de altă parte. Să vedem dacă vor mai pleca deputați de la PDM, ce se întâmplă la socialiști, cât va rezista coaliția. Noi nu putem discuta acum de la egal la egal cu grupul Candu. Noi am zis că putem numi un Premier cu condiția ca întreg Parlamentul să-i ofere sprijinul”, a spus Ion Terguță.

Secretarul general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Alexandru Jizdan a spus că partidul nu-și dorește o criză politică și își dorește ca Guvernul acesta să rămână. „Noi avem 5 exponenți ai partidului care sunt activi în Guvern, sunt vizibili, suntem o contrabalanță calitativă în raport cu PSRM. Da, au fost și greșeli la gestionarea crizei, dar să gestionezi o asemenea criză în sănătate , când acest sistem nu a fost dezvoltat, nu este ușor. Mi-e groază să mă gândesc cum era să gestioneze criza precedentul Guvern. Doamna Sandu a cedat acest Guvern. Vrem să vedem o explicație: Ce facem mai departe cu această țară dacă schimbăm Guvernul? Eu sunt sigur că dacă Guvernul Sandu avea mai mult timp, realiza ceva. Pentru a avea stabilitate este nevoie de mai mult timp”, a spus Alexandru Jizdan.

Cristina Parfeni

Share