Platforma DA: Noi ne putem asuma guvernarea

Platforma DA: Noi ne putem asuma guvernarea

Fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și-a menținut poziția în cadrul consultărilor cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și anume varianta propusă de formațiune privind asumarea guvernării, transmite OFICIAL.

După discuțiile cu Președintele țării, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a spus că, la moment, sunt 3 variante:

„Reieșind din situația pandemică și juridică, avem 3 scenarii: Guvernul propus de Șor și Dodon cu Durleșteanu, care este varianta periculoasă pentru țară și aprofundează criza prin izolarea continuă a țării. A doua variantă – blocajul pe care îl vom avea dacă nu învestim un Guvern plenipotențiar, nu va fi posibil de dizolvat Parlamentul și rămâne Guvernul Ciocoi. A treia variantă este guvernarea condusă de Platforma DA, unde pot intra și reprezentanți ai mai multor forțe politice pro-europene și societatea civilă. Acest Guvern va avea un mandat scurt pentru a rezolva problemele stringente și să putem declanșa alegerile parlamentare anticipate”.

La întâlnirea cu Președintele țării, Platforma DA a fost reprezentată de deputații Alexandru Slusari, Dinu Plîngău și Igor Munteanu.

Cristina Parfeni

Share