Platforma DA, mâine, organizează un protest

Platforma DA, mâine, organizează un protest

Mâine, la ora 12.00, la Curtea de Apel Chișinău, Botanica, Platforma Demnitate și Adevăr (DA) organizează o acțiune de protest, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, liderul Platformei, Andrei Năstase a spus că este o manifestație împotriva corupției din justiția Republicii Moldova, mai exact – cu privire la deschiderea secțiilor de votare în cazul diasporei și regiunii transnistrene.

„Invităm toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de culorile politice. Dacă nu e justiție, nimic nu e! Știm foarte bine – corupția ucide, mai ales cea din justiție”, a declarat Năstase.

Totodată, avocatul Platformei, Ion Botnarenco a spus că la moment se examinează cauza cu privire la constituirea secțiilor de votare pentru cetățenii Republicii Moldova, aflați în stânga Nistrului. „Astăzi, Curtea de Apel a admis o cerere de abținere a judecătorului Ecaterina Palanciuc, aceasta a fost înlăturată de la examinarea cauzei. Urmează să fie instituit un alt judecător, iar cauza se amână pentru ziua de mâine, ora 9:45”, a comunicat avocatul.

„Împotriva celor care au luat o decizie ilegală privind secțiile de votare din diaspora și din regiunea secesionistă, Platforma DA a depus o plângere penală”, au ținut să mai adauge reprezentanții Platformei.

Mihaela Conovali

Share