Platforma DA insistă pe adoptarea unui proiect de lege

Platforma DA insistă pe adoptarea unui proiect de lege

Fostul vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari spune că proiectul Platformei DA privind plafonarea până la 10% a plăților din partea furnizorilor produselor agroalimentare către supermarketuri are drept temei Directiva Parlamentului European și nu contravine Acordului de Asociere, transmite OFICIAL.

Alexandru Slusari menționează că directiva are drept scop eliminarea unor practici nocive, prin care marii cumpărători au pus presiune și au scăzut constant prețurile plătite agricultorilor și procesatorilor, în timp ce prețurile la raft pentru consumatorul final au rămas neschimbate, în special pentru produsele perisabile precum legumele și fructele.

„Pentru mine este ceva foarte grav, când întreprinderea strategică din domeniul agroalimentar, care deține unu dintre puținele branduri naționale, nu are acces în rețeaua de supermarketuri, controlată totalmente de persoanele din afara țării, care solicită de la aceasta întreprindere discount de 40 PROCENTE pentru poziționarea pe rafturi”, spune Slusari.

Platforma DA insistă ca deputații în cel mai scurt timp, în luna august, să revină la legea nr. 60, elaborată de Platforma DA și adoptată în aprilie 2021 în legislativul precedent printr-un consens larg (cu excepția fracțiunii Șor) și întoarsă de Președintele țării în Parlament.

Cristina Parfeni

Share