Platforma DA îndeamnă cetățenii să participe masiv la acțiunea de protest din 11 iunie

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a anunțat că, zilele trecute, o echipă în frunte cu președintele Andrei Năstase a întreprins o vizită de lucru în raioanele de nord ale țării, pentru a se întâlni cu oamenii și a afla din primă sursă problemele vitale cu care se confruntă. 

Potrivit unui comunicat de presă, Platforma DA menționează că, în urma primelor analize, poate trage concluzia că – cetățenii, în special – cei tineri și cei de vârsta a treia, sunt abandonați de guvernarea antipopulară.

„Nu am întâlnit nici un om în etate, pensia căruia a fost majorată mai mult de nivelul indexării – 6,8 %. Pensionarii au fost mințiți, întrucât nici așa-zisa indexare nu s-a produs, și asta deoarece după aplicarea ei oamenii și-au pierdut dreptul la ajutor social și, implicit, majorarea pensiilor practic nu a avut loc! Nu a fost identificat nici un cetățean, care ar fi semnat benevol pentru votul uninominal. În general, oamenii sunt foarte puțin interesați de problema schimbării sistemului electoral”, se spune într-un comunicat de presă.

Platforma DA a afirmat că pe ordinea de zi a poporului sunt priorități de ordin social-economic, cum ar fi: „sărăcia, lipsa locurilor de muncă, pensiile de subzistență, impunerea oamenilor să achite miliardele furate tot de la ei, familiile distruse în urma exodului masiv, corupția imensa, lipsa justiției eficiente, etc.”.

 „Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu soluții concrete pentru toate  subiectele enunțate. Totodată, reprezentanții formațiunii au explicat cetățenilor că problemele respective nu au șanse să fie rezolvate, dacă cei care le-au creat vor rămâne la guvernare prin schimbarea sistemului electoral. Problemele majore cu care se confruntă locuitorii raioanelor de nord sunt în mare parte identice cu cele ale oamenilor de la centru și din sudul țării. Sărăcia, genocidul social, lipsa locurilor de muncă, exodul masiv, nedreptatea sunt resimțite atât la  Hâncești, Orhei, Telenești, Rezina, Criuleni cât și la Leova, Cantemir, Comrat sau Cahul. În cadrul întrevederilor cu oamenii au fost identificate și un șir de probleme specifice regionale.”, informează ei.

Potrivit lor, deși s-au întâlnit cu „sute de oameni cu foarte multă Demnitate și însetați de Adevăr”, „în marea lor disperare cei de la guvernare și slugile lor docile locale au angajat tot felul de provocatori de cea mai joasă speță, obligați să bruieze comunicarea noastră cu cetățeni”. 

În context, Platforma DA face apel la întreaga societate în vederea consolidării și renunțării la conflicte artificial provocate. „Este imperios necesar să ne unim eforturile în vederea neadmiterii unei dictaturi feroce, bazate pe scheme criminale, genocid social, propagandă mediatică și represiuni politice. În această ordine de idei, facem apel către membrii și simpatizanții noștri ca în data de 11 iunie curent, ora 12, să participe masiv la acțiunea de protest din fața Parlamentului, anunțată de societatea civilă, pentru a stăvili schimbarea ilegală a sistemului electoral al țării”, au precizat ei.

Potrivit lor, Platforma DA va continua în următoarele luni „Întâlnirile Speranței”, prin efectuarea mai multor vizite în toate raioanele țării, cu scopul informării cetățenilor despre situația social-politică reală, oferirea unor soluții viabile și documentarea problemelor regionale și locale specifice.

 *Poză simbol

Mihaela Rotari

Share