Platforma DA: În condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 crește zilnic, se cere crearea unei anchete

Platforma DA: În condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 crește zilnic, se cere crearea unei anchete

Deputații Platformei „Demnitate și Adevăr” au demarat investigația activității instituțiilor statului responsabile de lupta împotriva COVID-19, transmite OFICIAL.

Deputatul Dinu Plîngău menționează că a acumulat mai multe probe care demonstrează un comportament neglijent față de oameni din partea unor instituții.

„Am luat act de comunicatul bizar și mincinos al ANSP-ului în legătură cu angajatul Parlamentului ,,infectat” – ,,neinfectat” și vom reacționa în consecința probelor pe care le vom acumula în zilele ce urmează. La momentul de față avem un document oficial, cu semnături, care dezminte minciuna ANSP-ului în legătură cu faptul că analiza primului test la COVID-19 a fost efectuată nu de către ANSP.

Mai mult decât atât, acest comunicat al ANSP-ului incriminează conducerea policlinicii Cancelariei de Stat care a acumulat probele și urma să le transmită conform protocoalelor către laboratorul ANSP.

Un abuz vădit constă și în faptul carantinării angajatului Parlamentului pe motivul contactării cu o persoană infectată, or persoana respectivă a indicat că nu a fost în contact cu nicio persoană infectată și că a fost impusă să treacă testul la solicitarea/ordinul conducerii Parlamentului.

Astăzi am acumulat dovezi și de altă natură care demonstrează suspiciuni de abuz clar, neglijență și de încălcare a Protocoalelor/Ordinelor MS pentru recoltarea și examinarea probelor.

În condițiile în care numărul de infectări crește zilnic, se cere crearea unei anchete. Noi o facem și vă asigur că în cazul acumulării unor probe suficiente, ele vor fi valorificate și responsabilii trași la răspundere, indiferent cât timp va lua finalitatea proceselor”, menționează Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Share