Platforma DA: Ideea de referendum în Chișinău e profanată, iar noi nu participăm în jocuri politicianiste

Platforma DA: Ideea de referendum în Chișinău e profanată, iar noi nu participăm în jocuri politicianiste

Platforma „Demnitate și Adevăr” nu va susține Referendumul pentru demiterea primarului suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. Despre aceasta a anunțat liderul PDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă. El spune că Platforma este preocupată de interesele oamenilor.

„Evident, Primăria Chișinău este la ora actuala obiect de troc al binomului Plahotniuc-Dodon. Ideea de referendum în Chișinău, lansată de societatea civilă și blocată de justiția lui Plahotniuc, este astăzi profanată de acesta, de Dodon și Ghimpu și transformată în jocuri politicianiste, în care Platforma DA nu participă.

„Locuitorii capitalei, fiind bine informați și lucizi, vor decide de sine-stătător în ce mod vor acționa: Vor participa sau nu la referendum; Vor vota pro sau contra”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, el a menționat că, cea mai bună soluție pentru deblocarea situației ar fi demisia de onoare a lui Chirtoacă, organizarea unor alegeri libere pe care să și le adjudece un candidat comun al forțelor antioligarhice, pro europene și reformatoare, cu sprijinul masiv al locuitorilor municipiului.

Mihaela Rotari

Share