Platforma DA, gata de prezidențiale! Andrei Năstase: „Victoria va aparține celor cinstiți”

Platforma DA, gata de prezidențiale! Andrei Năstase: „Victoria va aparține celor cinstiți”

Consiliul Politic Național (CNP) al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a desfășurat astăzi o ședință, în cadrul căreia a fost stabilită candidatura lui Andrei Năstase, liderul Platformei DA, pentru alegerile prezidențiale și constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor, transmite OFICIAL.

Astfel, liderul grupului de inițiativă va fi Dinu Plîngău, deputat, împreună cu alți 100 de persoane. Grupul de inițiativă va merge astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a depune actele de înregistrare.

După ședința CNP, Andrei Năstase a venit cu un mesaj pentru cetățenii țării și a afirmat că Blocul ACUM există.

„Astăzi intrăm în ultima perioadă – cea mai importantă dinaintea alegerilor prezidențiale. Miza acestui scrutin este importantă, încât va marca evoluția societății noastre în anii care vor urma. Din 2015 cei din Platforma DA, împreună cu oamenii cinstiți și curajoși, a luptat pentru ceea ce se cuvine de drept poporului nostru. În toți acești ani nu ne-am abătut nici un pas de la principiile și valorile democratice în care credem cu sfințenie. Am rezistat regimurilor sinistre care și-au bătut joc de Moldova și oamenii ei. Noi toți împreună am demonstrat că se poate, am învins în lupta pentru Primăria Capitalei, am reușit împotriva represiunilor oligarhilor să trimitem în Parlament cea mai productivă fracțiune pro europeană și națională. Bătălia pentru Moldova se dă între câteva milioane de oameni sătui de sărăcie, corupție, obosiți de ani de așteptări și de toți cei care au făcut din politică o confirmare personală. Bătălia pentru Moldova se va da între noi și ei, cei care vor să tranzacționeze viitorul țării în funcție de orgoliile și interesele apartinice și personale. Victoria va aparține celor cinstiți. Victoria va aparține celor care slujesc adevărul, celor modești, hotărâți și determinați cu bun simț și frica de Dumnezeu.

Victoriile noastre nu sunt întâmplătoare sunt rodul unei înțelegeri de unitate națională în jurul Blocului ACUM. Eu și colegii mei din Platforma DA am avut ideea înființării Blocului ACUM și am făcut ce este omenește posibil să existe acest blog, să funcționeze. Am reușit și atunci și acum, Blocul ACUM înseamnă o stare de spirit, o înțelegere comună pentru Moldova, speranță, încredere, forță, determinare, unitate națională.

Astăzi, ținând cont de realitățile și dorințele oamenilor și misiunea istorică – care trebuie să ne-o asumăm – vă spun că Blocul ACUM există. Blocul ACUM sunt oamenii Moldovei, voi cei care v-ați săturat să așteptați schimbarea. Vă chem lângă mine, lângă Platforma DA și Blocul ACUM. Sunt unicul candidat independent și liber, candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă a nimănui. Făcând alegerea corectă, avem garanția că toți oamenii Moldovei vor avea doar de câștigat. Lucrurile bune încep cu DA!”, a spus Andrei Năstase.

Cristina Parfeni

Share