Platforma DA – cu un îndemn repetat către deputați: Să ne convocăm chiar în săptămâna curentă

Platforma DA – cu un îndemn repetat către deputați: Să ne convocăm chiar în săptămâna curentă

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari face un îndemn repetat către toți deputații privind demararea procedurii convocării ședinței extraordinare a Parlamentului, informează OFICIAL.

Motivul convocării – potrivit lui Slusari, este pentru a lua decizii urgente în vederea salvării agriculturii. „Avem nevoie de 34 de semnături și de ordinea de zi”, a precizat liderul.

Totodată, Slusari spune că vineri a comunicat propunerile Platformei DA cu proiectul ordinii de zi reprezentanților tuturor fracțiunilor, specializați în domeniul agricol, cu excepția grupului Șor. „Reacția a fost anemică”, spune el.

În același timp, Slusari anunță că fermierii mâine vor ieși la protest în acest sens. „Pentru agricultori acum contează fiecare zi! Se apropie timpul semănatului și a plăților pe datorii, însă foarte mulți fermieri nu dispun nici măcar de producția necesară pentru a achita cotașilor plata de arendă. Pentru mâine fermierii din mai multe raioane au anunțat următorul protest”.

„Haideți să lăsăm acum PR-ul politic, concurența partinică și populismul și să aprobăm câteva proiecte de legi vitale și reale pentru producători agricoli:
– cel puțin 500 mln. lei pentru compensarea cheltuielilor la culturile din prima grupă (acești bani sunt în buget),
-declararea stării de urgență,
-deblocarea eliberării certificatelor de forța majoră,
-adresarea către partenerii externi după ajutor,
-vacanța fiscală pentru agricultorii afectați”, mai scrie deputatul, pe Facebook.

„E nevoie de intervenția promptă a Parlamentului! Chem toți deputații la responsabilitate față de ramura strategică a economiei și față de satele noastre! Vă rog pe cei plecați să reveniți cât mai urgent în țară. Toți deputații fracțiunii Platforma DA sunt pe loc și suntem gata să ne convocăm chiar în săptămâna curentă”, a conchis Slusari.

Mihaela Conovali

Share