Platforma DA condamnă vehement orice agresiune în adresa aleșilor locali

Platforma DA condamnă vehement orice agresiune în adresa aleșilor locali

Dinu Plîngău, președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a declarat că „Platforma DA condamnă vehement orice agresiune în adresa aleșilor locali care prin prisma obligațiunilor și drepturilor de serviciu își fac meseria”, informează OFICIAL.

„În ultima perioadă, mai mulți consilieri locali și raionali ai Platformei DA au fost agresați verbal și fizic pentru că au cerut transparență pe unele cazuri de executare a bugetelor locale. Solicităm organelor abilitate ale statului să intervină prompt în aceste cazuri de încălcare a legislației”, a menționat politicianul.

El a spus că Platforma DA nu va lăsa aceste abateri. „Și vom face demersurile necesare în adresa Procuraturii, atât pe numele agresorilor, cât și pe numele celor care vor încerca să mușamalizeze cazurile ieșite din comun.

Solicit presei și organizațiilor nonguvernamentale să condamne orice act de agresiune verbală sau fizică în raport cu orice cetățean al Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Interne și Procuratura trebuie să intervină aplicând legea atât pentru a trage la răspundere pe cei vinovați cât și pentru a descuraja comiterea unor asemenea fapte pe viitor”, a mai comunicat președintele interimar al Platformei DA.

Potrivit lui Plîngău, „dacă vrem în Europa, hai să fim noi civilizați și să nu ne facem că plouă atunci când există asemenea cazuri!”.

„Practicile anilor `90 trebuie să fie sancționate! Azi aleșii locali sunt bătuți. Mâine va fi bătută presa sau reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale care vor pune o întrebare incomodă unui baronaș local?”, a conchis el.

Cristina Gurez

Share