Platforma DA: „Ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor de infectări va crește după redeschiderea grădinițelor?”

Platforma DA: „Ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor de infectări va crește după redeschiderea grădinițelor?”

Reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr”, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-au referit la problema redeschiderii grădinițelor și la necesitatea adoptării unor măsuri de urgență în acest sens, informează OFICIAL.

Deputata Stela Macari, a vorbit despre deciziile autorităților centrale de a implica Autoritățile Publice Locale (APL) în procesul de deschidere a grădinițelor.

„Noi avem întrebări dacă au fost consultate aceste decizii cu APL-urile privind asigurarea echipamentului necesar pentru grădinițe. Noi am avut mai multe discuții cu reprezentanții APL unde ei ne-au declarat că este o sarcină dificilă”, a spus deputata.

„Din ce resurse financiare, primăriile vor asigura instituțiile cu echipament propriu?”, a mai adăugat Macari.

În același timp, parlamentara s-a referit la prevederile privind frecventarea copiilor pe ture. „Comisia nu vine cu prevederi foarte clare. Ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor de infectări va crește după redeschiderea grădinițelor? Cine va sta cu copiii, dacă frații și surorile mai mari vor pleca la școală, iar părinții la muncă?”, mai susține deputata.

În acest fel, Macari declară că Platforma „DA” consideră imperios să insiste pe alocarea indemnizației pentru un părinte, în situația de carantină, la îngrijirea copilului în vârstă de până la 10 ani

Totodată, Organizația de Femei a Platformei „DA” anunță despre crearea unei platforme pe rețelele de socializare „Copilărie în pandemie”, care va fi un suport cu privire la problema redeschiderii unităților de învățământ.

Mihaela Conovali

Share