Platforma DA a solicitat, deputații au refuzat

Platforma DA a solicitat, deputații au refuzat

În debutul ședinței Parlamentului, fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a venit cu câteva propuneri, însă niciuna nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi incluse pe ordinea de zi, informează OFICIAL.

Astfel, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a cerut plenului să voteze propunerea de a invita pentru audieri Guvernul și alte instituții abilitate în problema concesionării Gărilor Auto. „Au trecut deja 6 luni de la prezentare raportului de către Comisia de anchetă privind concesionare Gărilor Auto, dar prevederile hotărârii legislativului în acest context nu au fost îndeplinite”, a precizat Slusari.

De asemenea, el a solicitat audierea ministrului Economiei și Infrastructurii pe subiectul Arenei Naționale.

La rândul său, deputatul Liviu Vovc a propus includerea în ordinea de zi a proiectului nr.135 care prevede modificarea Codului Muncii în așa fel încât în caz de sistare a activității întreprinderilor, așa cum s-a întâmplat în această pandemie, angajatorii să asigure 25 % din salariul angajaților, iar statul să asigure restul.

De asemenea, Liviu Vovc a propus să fie discutat și proiectul nr.162 pentru a preveni pe viitor situația de sistare a activității piețelor: „propunem patentării să beneficieze de ajutor de șomaj, aceasta fiind o soluție fiabilă pentru 12.000 de familii”.

O altă propunere pentru agenda zilei a venit de la Igor Munteanu, care a propus introducerea pe ordinea de zi a proiectului nr.163, care se referă la protejarea obiectivelor de infrastructură critică esențială contra preluărilor abuzive sau degradării intenționate.

Cristina Pendea

Share