Platforma DA a propus includerea pe ordinea de zi a 5 proiecte. Deputații nu au susținut!

Platforma DA a propus includerea pe ordinea de zi a 5 proiecte. Deputații nu au susținut!

Parlamentul Republicii Moldova, întrunit astăzi în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară, nu a acceptat includerea pe ordinea de zi a ședinței a niciunui proiect propus de fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr, transmite OFICIAL.

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc a solicitat includerea pe ordinea de zi a proiectului de lege nr.162, care prevede, în caz de închidere a piețelor, să fie susținuți patentarii. Este vorba de adoptarea unui mecanism clar de ajutorare a patentarilor care să funcționeze pe viitor în condiții de pandemie.

De asemenea, Liviu Vovc a propus includerea în ordinea de zi a proiectului nr. 418, care prevede modificarea componenței Comisie Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, astfel ca 50% să fie persoane profesioniste în domeniul de sănătate. Lectura a doua.

Vasile Năstase a propus includerea pe ordinea de zi a proiectului de lege nr.210 privind procedura de participare la alegeri în condiții de pandemie: extinderea scrutinului pentru o perioadă de 2 zile și alte prevederi în acest sens. Scopul este crearea unor condiții mai facile pentru cetățeni, inclusiv reprezentanții diasporei pentru a-și exprima votul.

Proiectul de lege nr.262 a fost propus de Inga Grigoriu. Proiectul prevede defalcarea taxelor locale pentru resursele naturale în bugetul APL de nivelul doi.

Igor Munteanu a propus includerea pe ordinea de zi a proiectului de lege nr.464 privind crearea Comisiei speciale pentru elaborarea modificărilor la Codul Electoral pentru a introduce votul alternativ în vederea facilitării procesului democratic de vot.

Cristina Parfeni

Share