Platforma DA a luat o serie de decizii importante

Platforma DA a luat o serie de decizii importante

Consiliul Politic Național al Platformei DA s-a reunit astăzi pentru a lua decizii importante cu privire la unele modificări în statut ce țin de noul brand al partidului; reorganizarea a 5 organizații teritoriale municipale într-o singură structură – Organizația Teritorială Chișinău cu scopul de a consolida partidul la nivelul municipiului Chișinău; analiza rezultatelor preliminare cu privire la colectarea cererilor noi de aderare la partid; precum și actualizarea programului politic al partidului, informează OFICIAL.

Consiliul Politic Național, cu votul majorității membrilor prezenți, a decis să declanșeze reformarea partidului la nivelul mun. Chișinău, respectiv, să fie creată Organizația Teritorială Chișinău. Conferința municipală va fi organizată în termen de trei luni de la data pronunțării deciziei Consiliului Politic Național.
Un alt exemplu de consolidare organizatorică a partidului este și crearea recentă a două organizații teritoriale noi din Drochia și Fălești. În acest context, membrii Consiliului Politic Național au urat succes colegilor din cele două structuri noi, reiterând necesitatea conjugării eforturilor pentru a susține toate organizațiile teritoriale.
Tot astăzi au fost abordate subiecte ce țin de pregătirea partidului pentru alegerile locale din toamna anului 2023. În acest sens, s-a discutat despre relansarea în timpul apropiat a Ligii Aleșilor Locali ai Platformei DA, din care fac parte primarii, vicepreședinții de raioane, consilierii locali și raionali ai partidului. Anume această structură va fi principalul motor pentru a pregăti oferta electorală a partidului pentru alegerile locale.
Pe lângă aspectele organizatorice și strategice de partid, membrii Consiliul Politic Național au discutat și despre situația politică tensionată din Republica Moldova. Una din concluziile reuniunii se referă la faptul că, deși dețin majoritatea politică absolută și controlează toate puterile în stat, PAS nu reușește să controleze situația din stat, mai ales în momentul critic de față. În acest context, Platforma DA va continua să vină cu propuneri constructive în ceea ce privește îmbunătățirea situației social-economice din țară și să monitorizeze cu atenție orice derapaj al actualei guvernări.
Majoritatea celor prezenți au fost de părerea că eventuale alegeri anticipate în situația actuală ar aprofunda criza existent, astfel, Platforma DA nu va susține o astfel de abordare. În același timp, s-a constatat faptul că sunt necesare remanieri în rândul cabinetului de miniștri pentru faptul că nu fac față problemelor majore din societate. Platforma DA speră că partidul de guvernământ să conștientizeze acest lucru cât de curând. De asemenea, Consiliul Politic Național al partidului a luat decizia de a nu participa sau organiza proteste în următoarea perioadă.
În urma evenimentului de astăzi, Platforma DA continuă reorganizarea și consolidarea internă a partidului, care a început odată cu Congresul din mai 2022. Din acest moment, Platforma DA, în calitate de principală alternativă politică și electorală de centru-dreapta, începe o nouă etapă politică și va veni cu soluții concentrate pe îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri, mult așteptate în asemenea vremuri complicate.
Share