Platforma DA a luat decizia! Îl va susține pe Grigore Cobzac la Hâncești

Platforma DA a luat decizia! Îl va susține pe Grigore Cobzac la Hâncești

Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr, astăzi, anunță își susținerea electorală pentru candidatul independent Grigore Cobzac în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, informează OFICIAL.

„Decizia partidului nostru are la bază o reflecție temeinică și asumată. Până în prezent, Platforma Demnitate și Adevăr a făcut absolut totul pentru identificarea unui candidat comun neafiliat politic, care ar fi reprezentat forțele proeuropene și naționale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020”, se menționează într-un comunicat al Platformei.

„Platforma Demnitate și Adevăr nu poate ignora faptul că Dl Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținând locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului. Candidatul Grigore Cobzac este originar din raionul Hâncești. Domnia sa are o bogată experiență regională și parlamentară, este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic, a activat în calitate de Președinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai mulți prizonieri politici”, mai adaugă Platforma.

În acest fel, Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă la vot pe data de 15 martie și să susțină candidatura lui Grigore Cobzac – „care, din punctul de vedere al formațiunii noastre, reprezintă cel mai bine idealurile de libertate, bunăstare, justiție și valori democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, care nu va permite dispersarea și pulverizarea voturilor și va da startul unei mișcări de unitate pe plan național. Totodată, facem un apel către alte partide proeuropene și naționale autentice să gândească strategic și să acționeze local. Iar acest îndemn înseamnă să aibă tăria de a-și retrage candidații proprii, garantând astfel condițiile necesare pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac, întro circumscripție în care se va vota pentru decuplarea de pericolul Igor Dodon și de mascotele sale politice”, se mai arată în comunicatul emis de Platforma Demnitate și Adevăr (PDA).

Cristina Pendea

Share