Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2015-2016 a fost revizuit şi aprobat de Cabinetul de miniştri

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2015-2016 a fost revizuit şi aprobat de Cabinetul de miniştri

Planul de acțiuni pentru anii 2015-2016 a fost elaborat la indicația Prim-ministrului Valeriu Streleț, care anterior a solicitat miniștrilor să revizuiască și să elaboreze planurile de acțiuni sectoriale pentru perioada mandatului Guvernului – august 2015-noiembrie 2018.

Premierul Valeriu Streleț a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru sistematizarea acțiunilor și elaborarea Planului de activitate. „Să ne asumăm acest Plan de acțiuni, de aceea a fost oportună actualizarea acestuia. Rog entitățile vizate să se autosesizeze și să se miște repede. Sperăm că această foaie de parcurs, acest ghid ne va ajuta să îndeplinim Acordul de Asociere RM-UE. Să aducem cetățenilor sentimentul de siguranță și optimism”, a spus Șeful Executivului.

Planul are 441 de pagini şi include peste 430 de acţiuni. Printre priorităţi se numără modificarea Constituţiei, ajustarea Codului Penal la standardele internaţionale, dar şi elaborarea unor politici pentru consolidarea relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului. Planul cuprinde şi măsuri care vizează ajustarea legislaţiei Republicii Moldova la standardele şi principiile europene.

Noul document va asigura executarea obiectivelor Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova și a angajamentelor față de partenerii de dezvoltare. Astfel, ministerele și alte autorități administrative centrale vor întreprinde măsurile necesare pentru executarea integrală și în termenele stabilite în Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2015-2016. De asemenea, acestea vor raporta, trimestrial, până la data de 15 a lunii următoare, informația despre executarea Planului de acțiuni, utilizând Sistemul informațional „Programul de activitate al Guvernului” (http://raportare.gov.md).

 

Doina Secrieru

Share