Plahotniuc, pe urmele lui Candu. Află ce a discutat cu Președintele Turciei!

Plahotniuc, pe urmele lui Candu. Află ce a discutat cu Președintele Turciei!

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită de lucru în Turcia, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul vizitei, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. 

„Cei doi oficiali au discutat aspecte ce ţin de cooperarea dintre Republica Moldova şi Turcia, punând un accent deosebit pe impulsionarea cooperării economice şi creşterea investiţiilor turce în ţara noastră. În acest context, s-a vorbit despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat şi Ceadâr-Lunga. De asemenea, s-a vorbit despre extinderea Acordului de comerţ liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, precum şi despre deschiderea unui Serviciu economic al ţării noastre în Ankara. Un alt subiect important a fost accesul cetăţenilor moldoveni în Turcia în baza buletinelor de identitate, respectiv, a cetăţenilor turci în Republica Moldova cu acelaşi document”, se spune în comunicat.

Totodată, Vlad Plahotniuc şi Recep Tayyip Erdoğan au discutat şi despre deschiderea în ţara noastră a unor centre culturale turce.

„Alte subiecte abordate au vizat securitatea şi stabilitatea în regiune, situaţia din UTA Găgăuzia, cu accent pe faptul că Turcia încurajează cetăţenii din această regiune să se integreze cât mai bine în procesele care au loc în Republica Moldova. În acest context s-a decis că Turcia va deschide în curând un Consulat General la Comrat”, se mai spune în comunicat.

Amintim că, săptămâna trecută, și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită de lucru în Turcia.

Doina Secrieru

Share