Plahotniuc: „E puțin straniu, dar le transmit că pentru a alege în funcțiile de Speaker și Premier, e absolut necesar să constituie o majoritate parlamentară”

Plahotniuc: „E puțin straniu, dar le transmit că pentru a alege în funcțiile de Speaker și Premier, e absolut necesar să constituie o majoritate parlamentară”

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, susține că, la întrevedere, Președintele Igor Dodon a remarcat blocajul politic, în care este RM, și s-a interesat care este poziția și viziunea PDM la situația post electorală, informează OFICIAL.

Vlad Plahotniuc a menționat că, a transmis șefului statului că, PDM este deschis dialogului cu toate partidele care doresc să evite criza politica și consecințele economice și sociale, ce ar putea fi în RM, urmare a acestui blocaj.

„În acest context, PDM are intenția de a forma cât mai curând o majoritate parlamentară, ca să stabilizăm situația în țară, să oprim incertitudinea și să rezolvăm problemele oamenilor. Dacă, urmare a blocajului politic, vor avea loc alegeri anticipate, se va datora nu PDM, dar altor formațiuni politice. Noi, PDM, suntem deschiși dialogului politic, flexibili, avem determinarea fermă de a forma o guvernare stabilă, responsabilă și eficientă pentru oameni”, a precizat democratul.

Referindu-se la anunțul făcut astăzi de Blocul ACUM de a-i înainta pe Andrei Năstase – Speaker, iar pe Maia Sandu – Premier, Vlad Plahotniuc a spus că  „e puțin straniu”.

„Este straniu, pentru că i-am invitat la negocieri, care presupuneau perspectivele unei guvernări comune, priorități și ofeream și funcții, probabil mai multe decât își doreau singuri. Ei au refuzat. Acum și-au propus unul altuia funcții. E puțin straniu, dar le transmit că pentru a alege în funcțiile de Speaker și Premier, e absolut necesar să constituie o majoritate parlamentară, închegată pe principii clare. Îi așteptăm la negocieri și vom avea și noi întrebări și le vom da și răspunsuri”, a precizat Plahotniuc.

Doina Secrieru

Share