PL solicită Parlamentului RM să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018

PL solicită Parlamentului RM să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018

Conducerea Partidului Liberal (PL), în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre ședința Consiliului Republican al partidului, dar și despre trei hotărâri adoptate, informează Oficial.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a comunicat mai multe detalii despre ședința Consiliului PL, care a avut loc ieri, 12 martie.

„La data 12 martie 2018 a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal, în cadrul căreia s-a examinat problema Unirii Republicii Moldova cu România. Consiliul Republican al PL hotărăște că, în virtutea dreptului istoric și a dreptului de neam, va recomanda deputaților din PL din Parlamentul Republicii Moldova să înregistreze în Parlament Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România”, a menționat liderul PL.

În același timp, Ghimpu a comunicat celelalte hotărâri ale Consiliului:

„Să solicite Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Republicii Democratice Moldovenești – Basarabia cu România, să adopte Declarația de unire a Republicii Moldova cu România ca unica soluție de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană și de integrare în NATO. În cazul în care Parlamentul va respinge examinarea și adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, biroul politic al PL se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul Unirii”, a precizat el.

Prin urmare, Ghimpu a anunțat despre înregistrarea proiectului Declarației de Unire în Parlament. „Un punct din decizia consiliului prevede că deputații să înregistreze un proiect al Declarației de Unire, iată că lucrul s-a făcut, este înregistrat proiectul Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, în Cancelaria Parlamentului, cu nr. 81, ziua de azi”, a spus liberalul.

Mihaela Conovali

Share