PL, despre arestarea primăriței de Ghelăuza: „Problema este în modul în care a fost arestată”

PL, despre arestarea primăriței de Ghelăuza: „Problema este în modul în care a fost arestată”

Partidul Liberal (PL) cere organelor de drept eliberarea imediată a primarului satului Ghelăuza, raionul Strășeni, Nicoleta Malai.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că în timpul cât s-a derulat ancheta în privința primăriței, ea nu s-a eschivat de la solicitările poliției.

„Nu vrem să spunem dacă a încălcat legea sau nu, aceasta este responsabilitatea organelor de drept. Problema este în modul în care a fost arestată. Codul de procedură penală prevede măsuri preventive în mai multe forme. Infracțiunea unde este vizată primărița nu este una gravă pentru a o izola de societate. Ne îngrijorează că în timpul procesului de judecată și-a pierdut cunoștința, a fost dusă la spital, apoi iar în subsol în arest. Codul de procedură penală obligă cei care se ocupă de ancheta preliminară să țină cont și de starea sănătății familiei. Ea a are un copil de 9 ani, soțul nu este acasă, copilul a rămas fără grija unuia dintre părinți.

Alt aspect care ne deranjează ține de vehicularea în media precum că ea a fost plasată în arest din cauza că nu a acceptat să treacă de la PL la PDM”, a spus Mihai Ghimpu.

De asemenea, liderul PL s-a adresat și către ambasadorii acreditați în Moldova. „Cât o să tolerăm aceste fărădelegi? Am ajuns că în societate se tem oamenii să vorbească unul cu altul. Se tem de funcții publice, acolo unde trebuie să-și pună semnătura”, a mai spus Mihai Ghimpu.

De menționat că, primarul satului Ghelăuza, Strășeni, a fost reținut de CNA în noiembrie 2017, fiind bănuit de trucarea unei licitații de milioane de lei.

Mihaela Rotari

Share