Pistrinciuc: Votul de astăzi din Parlament va arunca țara în haos, iar situația se va înrăutăți și mai mult

Pistrinciuc: Votul de astăzi din Parlament va arunca țara în haos, iar situația se va înrăutăți și mai mult

Situația Moldovei este dificilă. Totuși votul de astăzi din Parlament va arunca țara în haos, iar situația se va înrăutăți și mai mult. 

Declarația aparține vicepreședintelui PLDM, Vadim Pistrinciuc, și a fost făcută de la tribuna centrală a Parlamentului. Deputatul și-a îndemnat colegii de de la guvernare să recunoască dacă vor să facă o altă Alianță și să chibzuiască asupra votului de astăzi.

„De ce trebuie să gândim iresponsabil. Noi știm că votul acesta va avea consecințe groaznice. Dacă nu vom dicuta noi, deciziile vor fi luate prin bucătării. Gândiți-vă bine la consecințele acestui vot. Cineva ar putea să mimeze această integrarea europeană. Dacă vă asumați acest vot, vă asumați în vot nu doar împotriva vesctorului European, dar și împotriva unei stabilități” a declarat Pistrinciuc.

Liberal-democratul își îndeamnă colegii de guvernare să fie sinceri dacă vor să formează o altă Alianță.

„Politica nu este chiar morală. Sunt înțelegeri pe la spate. Acest deficit de morală se accentuează tot mai mult. Dacă vreți să faceți o altă Alianță, trebuie să aveți curaj să spuneți acest lucru. De ce trebuie să inventați niște moțiune de corupție. Opoziția aleargă după propria coadă. Acum 3-4 săptămâni, Valeriu Streleț a vorbit cu donatorii, ca astăzi sa spune că nu avem încredere. Sau nu este comod. Recunosc nici nouă uneori nu ne este comod fiindcă este un om cu verticalitate”, a adăugat Pistrinciuc.

Liberal-democratul spune că prin această moțiune parcursul european este distrus.

„Noi dărămâm integrarea europeană pas cu pas. Cineva ar putea să mimeze această integrarea europeană”, a adăugat Pistrinciuc.

 

Sursa: unimedia.md

Share