Petiție lansată de PDCM pentru a nu fi majorată rata dobânzii la creditele „Prima Casă”. Chicu: Eșecul programului este eșecul statului

Petiție lansată de PDCM pentru a nu fi majorată rata dobânzii la creditele „Prima Casă”. Chicu: Eșecul programului este eșecul statului

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a colectat 2 100 semnături pentru o petiție în care solicită Guvernului să vină cu soluții pentru creditele ipotecare în cadrul Programului „Prima Casă”, informează OFICIAL.

Liderul PDCM, Ion Chicu, spune că este o povară pentru familiile tinere să achite plățile lunare ipotecare cu peste 60%.

„Nu vot putea achita ratele – vor rămâne fără locuință și vor pleca.

Majoritatea beneficiarilor „Prima Casă” sunt învățători, medici, polițiști, oameni de cultură, business miv și mijlociu – domenii, în care avem cel mai acut deficit de cadre. Plecarea lor din țară va agrava situația și mai mult.

Imposibilitatea tinerilor de a achita ratele la bancă, poate duce la cheltuieli suplimentare din buget fe aproape un miliard de lei, deoarece statul a garantat 50% din valoarea locuințelor procurate în cadrul programului.

Ruinarea beneficiarilor programului și a altor debitori ipotecari va ruina și sectorul construcțiilor în țară, faot care va condiționa un nou exod de forță de muncă și încă o lovitură economică puternică asupra țării.

Eșecul Programului de Stat „Prima Casă” este și eșecul statului. Este cert că guvernarea actuală își dorește acest eșec dublu.

Vă îndemnăm să semnați această petiție, ca să putem pune presiune pe guvernarea iresponsabilă. Noi am sugerat soluțiile necesar de implementat. Trebuie doar de impus guvernarea să le aplice”, spune Ion Chicu.

Share