Peter Michalko s-a ales cu cea mai înaltă distincție a MAEIE

Peter Michalko s-a ales cu cea mai înaltă distincție a MAEIE

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, i-a conferit astăzi ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în direcția avansării parcursului european al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, evidențiază Popescu.

La fel, ministrul spune că în perioada mandatului său, ambasadorul a contribuit semnificativ la consolidarea statului de drept, susținerea reformelor și construirea unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul cetățenilor.

„Totodată, acțiunea de astăzi vine să evidențieze meritul personal al domnului Peter Michalko la dezvoltarea numeroaselor proiecte și inițiative cu un puternic impact la nivel național și local, care au contribuit la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri. I-am transmis cu acest prilej urările de succes în activitatea profesională ulterioară și invitația să rămână în continuare un bun prieten al Republicii Moldova”, comunică Popescu.

Mihaela Conovali

Share