Peste 40 de consuli onorifici ai Republicii Moldova vor participa la reuniunea organizată de MAEIE

Peste 40 de consuli onorifici ai Republicii Moldova vor participa la reuniunea organizată de MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene organizează, în perioada 5-6 octombrie curent, la Chișinău, reuniunea consulilor onorifici ai Republicii Moldova.

Evenimentul, la care participă peste 40 de consuli onorifici din peste 30 de state, se va desfășura la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari, 16, cu începere de la ora 8.30) și este consacrat consolidării relațiilor dintre autoritățile publice și consulii onorifici şi stabilirii priorităţilor de activitate a acestora pentru următoarea perioadă.

Reuniunea va debuta cu discursul Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, după care vor urma discuţii cu conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Agenţiei de Investiţii, Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, etc., în cadrul cărora consulii onorifici vor fi informaţi despre oportunitățile şi facilităţile investiționale pe care le oferă Republica Moldova investitorilor străini, reformele și măsurile menite să înlesnească activitatea agenților economici, etc.

În cadrul reuniunii, consulii onorifici vor efectua o vizită de familiarizare la Zona Economică Liberă din municipiul Bălţi, unde se vor documenta cu ofertele pentru atragerea investițiilor străine directe, sporirea potențialului de export al Republicii Moldova, dezvoltarea infrastructurii existente, precum şi perspectiva creării unei noi infrastructuri industriale.

Mihaela Rotari

Share