Perciun: Sper CNA să treacă de la aspiratoare la milioanele de achiziții, construcții, taxe informale în sănătate

Perciun: Sper CNA să treacă de la aspiratoare la milioanele de achiziții, construcții, taxe informale în sănătate

Deputatul PAS, Dan Perciun, afirmă că trebuie oprită corupția în Primăria Capitalei și speră ca CNA să treacă de la aspiratoare, la milioanele de achiziții, construcții, taxe informale în sănătate, referindu-se la perchezițiile CNA la șeful Direcției generală asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Capitalei, Boris Gîlca, informează OFICIAL.

Perciun spune se aștepta ca primarul să fi dispus o verificare.

„Înțeleg că în opinia domnului primar, șeful direcției asistență socială a luat acasă „la păstrare temporară” un aspirator, 2 cuptoare cu microunde, 2 calorifere și saci de dormit – nu pentru uz personal. N-o fi fost spațiu de depozitare la Centrul de refugiați de la Râșcani.

M-aș fi așteptat ca primarul să dispună o verificare internă în toate centrele gestionate de primărie, să desfășoare o verificare riguroasă a evidenței bunurilor – dar primarul preferă să continue să-și apere subalternii – așa cum a făcut-o și în cazul pretoriței de la Ciocana cu dosare penale și înregistrări apărute în spațiul public și în cazul altor șefi de direcție acuzați de acte de corupție”, spune Perciun.

Deputatul mai spune că e „trist că istoria e legată anume de ajutorul pentru refugiați, ori în primele săptămâni de la începutul războiului primăria alături de Guvern s-a implicat activ în gestionarea situației, multă lume a pus umărul. Păcat că așa găinării vor arunca un con de umbră peste eforturile multor oameni din primărie și din direcția asistență socială și din alte departamente care au contribuit”.

Share