Pentru ce s-a făcut trecerea spitalelor în gestiunea Ministerului Sănătății? Nagacevschi: Fiecare cu lista sa….

Pentru ce s-a făcut trecerea spitalelor în gestiunea Ministerului Sănătății? Nagacevschi: Fiecare cu lista sa….

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că adevăratul scop al reformei spitalelor a fost de a oferi ministrului Sănătății, Ala Nemerenco  posibilitatea de a numi șefii, informează OFICIAL. 

El a explicat pentru ce anume:

,,Operațiunea de preluare a controlului asupra spitalelor raionale de către Ministerul Sănătății a luat sfârșit cu succes.
Legea a fost adoptată fără probleme.
După cum am și presupus, scopul real al proiectului de lege a fost de a-i atribui Alei Nemerenco dreptul exclusiv de a numi și elibera din funcție directorii de spitale.
Pentru ce?
1.Influență și control politic asupra colectivelor de muncă – fiecare cu lista lui Magnitsky, Litvinenco cu a lui, Nemerenco cu a ei…
2. Influență în procedurile de achiziție și canalizarea banilor din schemele de corupție în coșul gestionat de șmecherii conectați la PAS.
Scop atins!
Felicitări guvernării pentru jocul frumos, pentru deturnarea profesionistă a atenției oponenților către piste false și crearea iluziei celor ce s-au opus că sunt învingători.
Și momentul ales pentru operațiune este unul prielnic, ajunul sărbătorilor.
Se pare că pentru mulți conducători, dar și angajați de rând ai spitalelor, Anul Nou le va aduce mult stres și incertitudine”, spune Nagacevschi.

El spera că greșește câteva zile în urmă.

„M-am abținut a o publica pe 29.12.2022. Speram să greșesc.
Dar nu, aflăm că doamna Nemerenco chiar are lista sa Magnitsky, prima pe listă fiind șefa de la CNAMUP, Natalia Catanoi, care, pe motiv că nu vrea să dea afară oameni așa cum îi cere ministra, adică refuză să execute indicații ilegale și nici nu vrea să-și dea demisia, este suspendată abuziv din funcție.
Restul argumentelor ministrei pentru suspendarea din funcție a doamnei Catanoi sunt ridicole, din moment ce doamna este numită în funcție abia din iunie 2022 chiar de actuala ministră.

Nu o cunosc pe doamna Catanoi, dar merită respect pentru curaj și atitudine!
Mult succes! Aveți toată susținerea!”, spune Nagacevschi.

Share