Pensie minimă de 2000 lei de la 1 octombrie? Deputat al PAS: „E cel mai așteptat lucru”

Pensie minimă de 2000 lei de la 1 octombrie? Deputat al PAS: „E cel mai așteptat lucru”

O altă promisiune pe care PAS a făcut-o cetățenilor e că, începând cu 1 octombrie, cea mai mică pensie va fi de 2 000 de lei – veți reuși să onorați această promisiune? Această întrebare a fost acordată deputatului Dumitru Alaiba, informează OFICIAL.

„Da, eu cred că asta-i inevitabil. Aceasta-i experiența mea din Orhei, asta-i o ofertă care, cel puțin, dacă eu aș face un sondaj din ceea ce am văzut și din comunicarea pe care am avut-o cu diferiți oameni, acesta-i, probabil, cel mai așteptat lucru pe care trebuie să-l livrăm cât mai curând”, a declarat deputatul, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Alaiba a spus că 2000 de lei nu este sfârșitul, ci este începutul unei creșteri a pensiilor pentru cei care au ieșit la pensie și cu demnitate trebuie să-și trăiască acești ani.

„Și eu am văzut și am răspuns la această întrebare în foarte multe sate, pentru că sunt oameni care, într-adevăr, spun că, da, dar acel care a tras sapa și eu care am făcut una-alta, și cumva eu am 2.300 sau 2.400, iar el să aibă 2.000. Noi nu vorbim de asta, până la urmă trebuie să înțelegem că noi avem în țara asta vreo 400 de mii de oameni care lună de lună primesc o pensie sub 2.000 de lei”, a mai spus el.

Parlamentarul a subliniat că nici cu 2.000 de lei și nici cu 2.100, și nici cu 2.400 nu poți să ai o viață decentă în țara noastră. „Trebuie să recunoaștem acest lucru, dar, în același timp, dacă noi vrem să scoatem acești oameni din sărăcie adâncă, trebuie să-i ajutăm, să-i ridicăm peste acest nivel de 2.000 de lei și mai departe desigur că oamenii care merită o pensie mai mare, pentru că au făcut un lucru anumit, trebuie să existe această diferențiere, și eu sunt că ea va exista, dar noi tragem o linie sub care nimeni în țara noastră nu trebuie să fie. Și eu cred că asta este, cel puțin, corect, asta este pur și simplu uman, pentru că, în același timp, acești oameni sunt primele victime ale politicienilor corupți care merg și-i mint, și-i manipulează cu hrișcă și carne ca să nu…”, a conchis politicianul.

Cristina Gurez

Share