PDM: Votul nostru de astăzi nu este un cec în alb pe care îl acordăm acestui Guvern

PDM: Votul nostru de astăzi nu este un cec în alb pe care îl acordăm acestui Guvern

Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) din Parlament a acordat astăzi vot de încredere Guvernului condus de Prim-ministrul Ion Chicu. Deputaţii democraţi au declarat că au votat pentru instalarea acestui guvern, deoarece ţara are nevoie de guvernare, iar alegerile anticipate ar arunca Republica Moldova în haos. Totodată, Blocul ACUM a refuzat orice dialog cu PDM, informează OFICIAL.

În cadrul discuţiilor la fracţiune cu Prim-ministrul Ion Chicu, deputaţii democraţi au primit asigurări că noul guvern va rămâne ancorat în parcursul european al ţării şi va continua să implementeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, noul Executiv a promis reluarea proiectelor sociale lansate de Partidul Democrat şi anulate pe nedrept de fostul guvern. Astfel, şi anul acesta, ca şi anul trecut, pensionarii vor primi câte 600 de lei de Crăciun, mămicile vor primi cutii pentru nou-născuţi, drumurile din ţară vor fi reparate aşa cum a fost planificat pentru anul acesta în cadrul programului Drumuri Bune, iar proiectul Prima Casă va reveni la capacitate maximă.

Partidul Democrat va insista şi pe revenirea la cota redusă de 10% a TVA-ului pentru HORECA.

„Votul nostru de astăzi nu este un cec în alb pe care îl acordăm acestui Guvern. După ce Blocul ACUM a capitulat atât de rapid, Partidul Democrat este singura forţă politică care are capacitatea să contrabalanseze situaţia. Vom critica atunci când acest Guvern va greşi şi vom vota proiectele care vor aduce fapte, nu vorbe pentru oameni”, a conchis preşedintele PDM, Pavel Filip.

Cristina Gurez

Share