PDM va sesiza instituţiile internaţionale în legătură cu imixtiunea Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova

PDM va sesiza instituţiile internaţionale în legătură cu imixtiunea Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că, Federația Rusă a deschis un dosar împotriva liderului democraților, Vlad Plahotniuc, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, informează OFICIAL.

Într-un comunicat e presă, PDM susține că, este în mod clar „o intervenţie abuzivă a Federaţiei Ruse în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor din ţara noastră”.

„Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut şi alte acţiuni abuzive împotriva preşedintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara ţării. Interpol a calificat toate acele acţiuni ca fiind HĂRŢUIRE POLITICĂ din partea Rusiei şi le-au RESPINS. Din păcate, Rusia nu renunţă la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova şi a cetăţenilor ei, iar aceasta nouă acţiune este o intervenţie extrem de gravă în modul de desfăşurare a alegerilor din ţara noastră. PDM va sesiza chiar astăzi instituţiile internaţionale şi observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova”, se spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share