PDM susține că PCRM acționează nedemocratic

PDM susține că PCRM acționează nedemocratic

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM)  reacționează profund nedemocratic, încercând să blocheze demersul unei fundații recunoscute internațional de a le oferi cetățenilor moldoveni informații despre Uniunea Europeană. Despre aceasta se menționează într-un comunicat al formațiunii.

“Partidul Democrat consideră că nimeni nu are dreptul de a le lua cetățenilor dreptul la informare sau de a le îngrădi accesul la cunoaștere. Orice acțiune care tinde să îngrădească aceste drepturi ale cetățenilor îi plasează pe autorii lor în rândul grupărilor marginale extremiste ale societății”, susține sursa citată.

Totodată, democrații spun că a contesta informarea cetățenilor despre efectele unor Acorduri care sunt astăzi în vigoare, precum Acordul de

Asociere și cel de liber schimb, este doar o formă de boicot. “Considerăm, de aceea, că plângerea depusă de PCRM la adresa Fundației Soros Moldova reprezintă o ofensă la adresa capacității cetățenilor de a discerne informațiile corecte de propagandă”, au afirmat ei.

PDM consideră că, prin astfel de demersuri, PCRM dă un semnal îngrijorător: se aliniază la unele forțe extremiste care promovează modelul estic de dictatură și conflicte militare, în loc de modelul civilizației europene.

Mihaela Rotari

Share