PDM s-a adresat partenerilor externi. Ce solicită

PDM s-a adresat partenerilor externi. Ce solicită

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a sesizat partenerii externi despre abuzurile, intimidările şi hărţuirile la adresa PDM, membrilor şi candidaţilor săi, comise de guvernare în campania pentru alegerile locale generale, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în mesaj se menţionează că PDM a câştigat din primul tur aproape 200 de primării, fără resurse administrative şi financiare.

„Acest rezultat fiind o dovadă că PDM are oameni de calitate, primari care au adus investiţii şi realizări concrete în localităţile lor. Iar faptul că cetăţenii au votat masiv primarii PDM demonstrează că oamenii au încredere în Partidul Democrat şi în candidaţii săi. Totodată, acest rezultat putea fi şi mai bun dacă actuala guvernare, prin şantaj şi presiuni, nu ar fi impus primarii democraţi să treacă la ACUM sau PSRM, sau să candideze independent. Dintre primarii aleşi din primul tur pe listele celor de la putere, 83 sunt foşti primari ai Partidului Democrat. Sunt aduse şi cazuri concrete de intimidare a candidaţilor PDM. Şantajul cu alungarea din funcţie, utilizarea resurselor administrative, intimidarea prin presiune pe business sunt metodele prin care actuala putere guvernează ţara, se mai arată în sesizare”, se spune în comunicat.

Totodată, partenerii externi au fost, de asemenea, chemaţi să monitorizeze cu atenţie evoluţiile din Republica Moldova, precum şi „să sugereze guvernării să nu depăşească cadrul legal şi să respecte drepturile fundamentale ale opoziţiei”.

Andriana Cheptine

Share