PDM reafirmă angajamentul de a lucra în continuare pentru modernizarea Moldovei în sens european

PDM reafirmă angajamentul de a lucra în continuare pentru modernizarea Moldovei în sens european

Partidul Democrat din Moldova (PDM) salută interesul Parlamentului European pentru situaţia din Republica Moldova, „interes ilustrat prin dezbaterea densă şi echilibrată care a avut loc la 3 octombrie 2017, la Strasbourg, în plenul Parlamentului”, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, „în cadrul discuţiilor s-au evidenţiat opinii diverse, dar este îmbucurător faptul că marea majoritate a celor care au luat cuvântul şi-au exprimat sprijinul pentru calea europeană a Moldovei şi pentru acordarea asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane euro către ţara noastră”.

„Notăm cu satisfacţie faptul că progresele Moldovei au fost recunoscute – inclusiv creşterea economică, eforturile de modernizare a instituţiilor, adoptarea legislaţiei necesare implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Aşa cum a spus comisarul european pentru Ajutor Umanitar şi Gestionarea Crizelor, Christos Stylianides, parteneriatul Moldova-UE priveşte în mod fundamental îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor – o poziţie pe care o împărtăşim deplin. Suntem de asemenea de acord, aşa cum spunea un alt vorbitor referindu-se la ţara noastră, că „mai sunt probleme de rezolvat, dar cu sprijinul UE, acestea se pot rezolva”. În acelaşi timp, privim pozitiv reiterarea faptului că asistenţa macrofinanciară este utilă tocmai pentru ca Republica Moldova să poată duce la îndeplinire reformele propuse, pentru a menţine calea europeană, dar şi pentru întreţinerea climatului de securitate în regiune. Suntem conştienţi că viitorul democratic şi prosper al Moldovei poate exista doar prin întărirea legăturilor cu Uniunea Europeană”, se spune în comunicat.

Potrivit lor, PDM, în calitate de cel mai important partid de guvernare al ţării, reafirmă angajamentul de a lucra în continuare pentru modernizarea Moldovei în sens european, inclusiv prin promovarea independenţei justiţiei, combaterea corupţiei şi eficientizarea administraţiei, consolidarea libertăţilor cetăţeneşti şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

„PDM susţine cu toate forţele lui destinul european al Republicii Moldova. Menţionăm faptul că în sala de plen a Parlamentului European de la Strasbourg au fost prezenţi şi au asistat la dezbatere ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Vlad Cebotari şi deputatul Sergiu Sîrbu, ambii fiind şi membri ai Biroului Permanent al Partidului Democrat”, se mai spune în comunicat.

Mihaela Rotari 

 

Share