PDM: Ne-am gândit să venim în ajutor alegătorilor și am făcut o modificare la pagina web a formațiunii

PDM: Ne-am gândit să venim în ajutor alegătorilor și am făcut o modificare la pagina web a formațiunii

Partidului Democrat din Moldova (PDM) a lansat, astăzi, o pagină web dedicată alegerilor – www.candidat.md, informează OFICIAL.

Într-o conferință de presă, vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, a declarat: „Dat fiind faptul că în RM alegerile se vor desfășura după noul sistem electoral – mixt, dar și pentru că alegătorii trebuie să știe pe cine trebuie să voteze în circumscripția sa, pe lângă faptul că deține și un buletin de votare pe circumscripția națională, am venit în ajutor cetățenilor ca să le fie mai informați”.

„Ne-am gândit să venim în ajutor cetățenilor, ca să cunoască mai bine candidații PDM și să fie informați corect. În acest scop, pe lângă distribuirea de pliante și informații, pe care o facem, am făcut o modificare pe pagina oficială a PDM, am adăugat compartimentul – alegeri 2019, care poate fi ușor accesat și, odată accesat, veți fi transferați la o pagină – candidat.md”, a declarat democratul.

Potrivit lui Cebotari, pe această pagină informația este structurată în patru categorii: candidați în circumscripții uninominale, candidați în circumscripția națională, manifestul PDM și harta circumscripțiilor.

„La categoria „Candidați în circumscripții uninominale” am compilat lista tuturor candidaților pe care-i avem, în ordinea circumscripțiilor. Dacă este să manifestăm interes despre un candidat sau altul, atunci este suficient să apăsăm pe fotografia candidatului și o să vedem o scurtă prezentare a lui, dar și programul electoral al acestuia. La categoria „Candidați în circumscripția națională” este exact același principiu, lista în ordinea în care sunt candidații înregistrați la CEC, plus la fiecare candidat este biografia, pentru a-i cunoaște mai bine. Manifestul PDM – este promisiunea sau programul nostru electoral. Este un document foarte bine gândit și nu este altceva decât ceea ce noi am colectat cu colegii în întâlnirile din teritoriu. Sunt prioritățile scrise de cetățeni, doar că noi le-am cules la calculator și le-am dat o formă, urmează să le transpunem în viață în următorii 4 ani. Ca să fie clar pentru cetățeni și să știe cărei circumscripții aparține un candidat și care-s hotarele, a fost introdusă și „harta circumscripțiilor”. Fiecare persoană, accesând o regiune, vede și candidatul care îi este atribuit circumscripției respective”, a precizat Cebotari.

Democratul a mai spus că speră ca instrumentul acesta să fie unul util, atât pentru cetățeni, cât și pentru candidați.

Doina Secrieru

Share