PDM își anunță retragerea de la guvernare

PDM își anunță retragerea de la guvernare

Partidul Democrat din Moldova (PDM), astazi, și-a anunțat deciziile în urma ședinței Consiliului Politic Național, informează OFICIAL.

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a comunicat despre retragerea partidului de la guvernare.

„Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog, PDM a decis retragerea de la guvernare, prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate face acest lucru în situația în care ne aflăm. Astfel, toți miniștrii și prim-ministrul urmează să demisioneze, începând cu ziua de astăzi”, a declarant Cebotari.

„Decizia noastră de astăzi nu va soluționa în nici un fel problema blocajului juridic și instituțional în care țara se află. În aceste condiții, sarcina preluării în legalitate a guvernării rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM-ACUM. Am fi dorit să luăm decizii prin care guvernarea să poată fi luată legal, însă din cauza refuzului la dialog, nu s-au putut găsi aceste compromisuri. Indiferent ce soluții se vor găsi în continuare, câtă vreme avem deciziile Curții Constituționale, Guvernul care se va instala va funcționa ilegal. Din această cauză, cel mai probabil se va ajunge până în final – la alegeri anticipate”, a mai adăugat Cebotari.

În același timp, democratul s-a referit la următoarele acțiuni ale partidului.

„PDM intră într-o nouă etapă, vom face politică și vom activa în continuare pentru a promova interesul cetățenilor și Republicii Moldova. Vom lupta împotriva celor care încearcă să o federalizeze, să o vândă pe bucăți. Știm că susținătorii noștri sunt supărați pe ceea ce văd și ce se întâmplă astăzi în țară și au vrut să vină să protesteze cu noi, dar noi credem că, acum calmul și reținerea sunt importante – pentru a evita escaladarea situației și pentru a evita ajungerea la violențe. Așa cum a făcut tot timpul, PDM își va susține fiecare membru al echipei sale și simpatizanții. Rămânem o echipă unită și solidară. În perioada viitoare, vom anunța detaliat cum vom acționa mai departe pentru soluționarea crizei actuale”, a conchis Cebotari.

Mihaela Conovali

Share