PDM: Există toate șansele reale ca și Primăria mun. Chișinău să fie acordată reprezentantului PSRM

PDM: Există toate șansele reale ca și Primăria mun. Chișinău să fie acordată reprezentantului PSRM

În cadrul ședinței săptămânale, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a discutat decizia Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a susține candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la șefia capitalei, informează Oficial.

În cadrul briefingului de presă, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat că ei înțeleg foarte bine că Andrei Năstase nu este un candidat unic din partea partidelor pro-europene, ci este vorba de un candidat din partea a două partide.

„În acest context, noi ne expunem un pic regretul, din simplul motiv că sondajele au arătat foarte clar că Maia Sandu ar avea mai multe șanse să câștige în fața reprezentantului PSRM în această campanie. Noi ne-am așteptat ca inițiativa să vină din partea dumneaei. PDM primul a venit cu inițiativa de a porni negocierile pentru alegerea unui candidat unic din partea partidelor pro-europene, dar, cu regret, am văzut situația în care au venit cu poziția lor, fără a consulta alte partide pro-europene.  Cu regret, se repetă situația din campania prezidențială. Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, atunci există toate șansele reale ca și Primăria mun. Chișinău să fie acordată reprezentantului PSRM”, a precizat democratul.

Potrivit lui, democrații cred că Maia Sandu avea cele mai mari șanse și ar fi fost candidatul real care să poată să unească toate forțele pro-europene în campania pentru șefia capitalei și să câștige. „În acest context, am rămas pe aceeași poziție, pe care am anunțat-o de la bun început, am fost foarte deschiși, transparenți. Vedem. Acum rămâne ca locuitorii să vadă foarte clar care au fost inițiativele și care au fost comise de unii sau alții și sa facă concluziile respective”, a mai spus Gamurari.

Mihaela Rotari

Share