PDM constată că vor avea loc alegeri anticipate

PDM constată că vor avea loc alegeri anticipate

Partidul Democrat din Moldova (PDM) constată că vom avea alegeri parlamentare anticipate, transmite Oficial.

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a declarat că, cu regret, 3 luni de zile, nu s-a reușit să se găsească soluție pentru formarea Guvernului și asigurarea unei stabilități și a unei maturități pentru a guverna RM.

„Noi, imediat după alegeri, ne-am arătat disponibilitatea de a discuta cu partidele parlamentare, în mod special – cu Blocul ACUM, pentru a discuta despre guvernare și formarea unei majorități. Noi niciodată nu am pus în discuții funcții și poziții. Cu regret, Blocul ACUM nici măcar nu a venit la discuții. Am văzut în aceste 3 luni de zile că discuțiile care au avut loc între Blocul ACUM și PSRM s-au axat în mare parte pe funcții. Niciodată nu am auzit să se discute despre nevoile și necesitățile oamenilor. Regretăm că partidele politice în aceste trei luni mai mult au făcut spectacol și nu negocieri, au pus interesul personal mai presus de interesele cetățeanului. Astăzi, am ajuns în situația în care suntem, așa cum a fost declarat și de PSRM și de Președinte, în anticipate”, a precizat democratul.

Potrivit lui Candu, PDM va depune toate eforturile încât cetățenii RM să nu simtă nici un impact negativ de ceea ce urmează să se întâmple la nivel de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

„Luând în considerare că în bugetul RM nu erau prevăzute sume de bani pentru anticipate, noi vom căuta soluții încât costurile și cheltuielile pentru viitoarele alegeri să fie suportate de partidele politice parlamentare. Vom căuta aceste soluții legale și economic și credem că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza iresponsabilității unor așa-numiți politicieni, care s-au jucat cu țara în aceste luni. PDM – cum a fost, așa și rămâne responsabil și va căuta soluții, ca pe perioada anticipatelor, RM să fie guvernata eficient”, a conchis Candu.

Mihaela Rotari

Share