PDM: „Ajunge câte daune au făcut în ultimele câteva săptămâni această coaliție împreună cu Guvernul”

PDM: „Ajunge câte daune au făcut în ultimele câteva săptămâni această coaliție împreună cu Guvernul”

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că aseară, în Parlament, cele mai importante documente ale țării au fost votate în mare grabă, în detrimentul cetățenilor și a țării, informează OFICIAL.

„Cele mai importante documente ale țării: politica bugetar-fiscală și bugetele au fost votate în mare grabă, spre seară, deși Biroul Permanent înainte de aceasta ne anunțase că proiectele acestea vor fi dezbătute în Parlament în ziua de joi și vineri. Cu regret, această monstruoasă coaliție și-a dus o parte din plan până la capăt. De ce o parte din plan? Pentru că planul lor de fapt țintește spre configurația următorului Parlament. Din punctul nostru de vedere, s-au călcat toate liniile roșii. Tocmai când credeam că mai rău nu se poate și că mai jos această coaliție nu poate cădea, această coaliție ne-a surprins din nou. De fapt, aseară au fost împărțiți banii, schemele au fost aprobate, iar interesele lor au fost aranjate. Îmi este sincer rușine față de cetățeni, pentru ceea ce s-a întâmplat în Parlament și pentru modul cum a degradat Forul Suprem Legislativ, iar de acest lucru se fac vinovați cei care conduc acest For”, a declarat Pavel Filip.

El a spus că Partidul Democrat a părăsit ieri ședința Parlamentului, pentru că nu au vrut să fie spectatorii acestui show regizat. „În Parlament, de fapt, acum avem un spectacol, iar regizorul și-a scos actorii în scenă și fiecare își joacă rolul cuviincios. Dacă în scenariu este scris să facă coaliție, iar public să nege acest lucru, zis și făcut. Noi nu am putut să stăm și să asistăm la aceste metode prin care își bat joc de țară și de moldoveni”, a menționat Filip.

Totodată, el a spus că Dodon și Șor au intrat în campanie electorală, iar acum nu se întâmplă nimic altceva decât pregătirea terenului pentru a intra în alegerile anticipate parlamentare și a specificat că ei de fapt au un plan bine stabilit:

  1. Să fie aprobate niște proiecte de legi pentru PSRM, care, din punctul lor de vedere, vor consolida electoratul lor. De aceea, s-a mers cu proiectul de lege care privește statutul limbii ruse, s-a revenit la propaganda rusească la televiziuni, prospectele medicale scrise și în limba rusă, s-au aprobat legile care țin de statutul special al Găgăuziei, s-a încercat iarăși să se dezbine societatea cu ziua Victoriei și în ziua de 8 mai să fie sărbătorită Ziua Europei.
  2. Proiecte pentru campanie, care să-l ajute pe Șor și echipa nou creată pentru Moldova. Este evident că unul dintre elementele de forță pe care l-a folosit Șor în toate campaniile electorale au fost magazinele sociale, unde se vând produse mai ieftine, chiar dacă cu toții cunoaștem că sunt de o calitate foarte proastă. Acum se trece și la farmacii ambulante pentru a oferi oamenilor medicamente mai ieftine, dar de calitate proastă.
  3. Pentru campania electorală este nevoie de bani. Aici a fost un punct comun pentru Șor și Dodon. Sunt introduse anumite scheme, care îi vor ajuta să aibă în campanie foarte mulți bani.
  4. Destabilizarea financiară a țării. Pentru că, după 24 decembrie, responsabilitatea în această țară va fi pusă pe umerii Președintelui ales, Maia Sandu. Cu cât mai rău este în țară, cu atât mai bine pentru ei ca să poată arăta cu degetul spre Președintele ales. De aceea s-a venit cu anularea așa-numitei legi a miliardului. Slăbirea Băncii Naționale a fost un scop al lor, pentru ca să rupă toate relațiile cu parteneri noștri de dezvoltare. Este foarte clar că anularea acestei legi înseamnă un blocaj cu Fondul Monetar Internațional. Neavând o relație cu Fondul Monetar Internațional înseamnă că nu avem acces la finanțare externă.

„Noi am semnat o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern pentru ca el să plece cât mai rapid. Ajunge câte daune au făcut în ultimele câteva săptămâni această coaliție împreună cu Guvernul. Creșterea prețurilor, scumpirea medicamentelor, pensii mai mici, dezbinarea societății, destabilizarea financiară.

Noi considerăm aceste acțiuni ca unele premeditate de destabilizare financiară a țării. Poate ei privesc acest lucru ca o partidă foarte sofisticată de șah, dar noi le calificăm ca o crimă împotriva propriei țări și propriilor cetățeni. E o crimă, pentru că pe timp de pandemie, când este nevoie urgentă de bani, prin aceste acțiuni ei premeditat lasă țara fără bani”, a conchis Pavel Filip.

Cristina Jicol

Share