PDM a adoptat Declarația privind condamnarea acțiunilor subversive de sabotaj împotriva formațiunii din partea celor dați afară 

PDM a adoptat Declarația privind condamnarea acțiunilor subversive de sabotaj împotriva formațiunii din partea celor dați afară 

Conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a avut o ședință comună cu președinții Organizațiilor Teritoriale, deputați democrați și miniștri desemnați în Guvern de PDM, transmite Oficial. 

Potrivit unui comunicat de presă, au avut loc discuții deschise despre situația din cadrul partidului, dar și de pe scena politică.

„Cei care au luat cuvântul au constatat că mare parte din informațiile prezentate în ultima vreme în mass-media cu privire la așa-zisele plecări din PDM sunt false, fiind puse la cale de o întreagă mașinărie de propagandă. Așa stau lucrurile în cazul Organizațiilor Teritoriale din Orhei, Briceni, Cahul și Florești”, se spune în comunicat.

De asemenea, președinții Organizațiilor Teritoriale au declarat că susțin conducerea PDM și pe liderul Pavel Filip, care a demonstrat caracter, dar și multă înțelepciune și raționament în gestionarea situațiilor dificile.

„Ei au declarat că o asemenea comunicare bună cum este acum în partid nu a mai fost și s-au arătat încrezători că Partidul Democrat are un viitor frumos, iar puterea echipei este în unitate”, menționează partidul.

În ce privește excluderea lui Andronachi și Nichiforciuc din partid, s-a menționat că acest lucru era previzibil, pentru că ei demult nu mai erau în PDM, ci la PSRM. „Și au fost excluși pentru lipsă de activitate la partid, pentru acțiuni împotriva partidului și pentru comunicare separată cu PSRM”.

Președintele Pavel Filip a accentuat că PDM a ales o altfel de politică și va demonstra că este un partid puternic, o echipă unită și profesionistă.

„Cu 30 de mandate PD era slab, urât de toți, care s-au întors împotriva PD și l-au dat jos de la guvernare. Astăzi, deși cu mai puține mandate, suntem un partid serios, un partener credibil de dialog, cu noi toți discută, și pe stânga, și pe dreapta. Am lansat un apel de dialog, la care au răspuns toate partidele serioase și vreau să mulțumesc pe această cale colegilor care au lăsat diferențele de culoare politică și au găsit înțelegere pentru a identifica soluții pentru oameni”, a declarat liderul democrat.

El a subliniat că Partidul Democrat are oameni extraordinari, profesioniști și devotați, care nu vor ceda din cauza unui grup mic de persoane care în trecut au știrbit din imaginea partidului.

„Atunci când mă critică Andronachi și Nichiforciuc și protestează Șor împotriva noastră, atunci eu știu sigur că mergem pe calea cea dreaptă. Și vom demonstra tuturor că suntem puternici și uniți și avem un cuvânt de spus în Republica Moldova”, a conchis Pavel Filip.

La finalul ședinței, cu unanimitate de voturi a fost aprobată Declarația privind condamnarea acțiunilor subversive de sabotaj împotriva PDM din partea celor dați afară din cauza schemelor și intereselor financiare neacceptate în partid.

Cristina Parfeni 

Share