PDCM lansează Programul de consultanță pentru cetățenii Republicii Moldova

PDCM lansează Programul de consultanță pentru cetățenii Republicii Moldova

Echipa Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) lansează Programul de consultanță pentru cetățenii Republicii Moldova care doresc să-și creeze sau dezvolte afacerile în țară, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al PDCM, scopul Programului este promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor prin facilitarea accesului la instruire antreprenorială, servicii de consultanță și mentorat, precum și granturi pentru investiții și servicii de dezvoltare a afacerilor gestionate de femei.

„Pot participa la acest program femeile, cetățeni ai Republica Moldova, care intenționează să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă. Programul contribuie la susținerea inițierii și creșterii afacerilor gestionate de femei prin abilitarea acestora, oferirea suportului pentru companii cu potențial de creștere, extindere a pieței de desfacere, export și inovare”, precizează echipa PDCM.

Membrii Partidului vor veni cu informații utile privind programele pentru susținerea businessului mic și mijlociu, precum și despre diferite aspect legate de activitatea ÎMM.

„Pe parcursul următoarelor zile vom plasa informații succinte despre următoarele programele de susținere a businessului mic și mijlociu, lansate anterior în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), cât și despre programele pentru suport întreprinderilor din sectorul agricol:

🔹 Programul „Femei în afaceri”;

🔹 Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1”;

🔹 Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”;

🔹 Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizarea acestora;

🔹 Programul de ecologizare a IMM-urilor;

🔹 Programul de stimulare a participării agenților economici la târguri și expoziții;

🔹 Programul „Gestiunea Eficientă a Afacerii”;

🔹 Fondul de Garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii;

🔹 Suport acordat prin intermediul AIPA, Agenția de intervenții și plăți în agricultură;

🔹 Suport acordat prin intermediul IFAD, Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă;

🔹 Alte proiecte și programe în derulare”, se mai spune în comunicatul PDCM.

De menționat că, Programul „Femei în afaceri” a fost aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1064 din 19.09.2016 și implementat prin intermediul ODIMM.

Doina Buruiană

Share