PDCM a devenit partid de centru

PDCM a devenit partid de centru

Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM) a devenit partid de centru. În cadrul congresului formaţiunii din data de 11 iunie, delegaţii au votat pentru modificarea în acest sens a statutului şi programului. La momentul constituirii, PDCM se declarase partid de centru-dreapta, informează OFICIAL.

„Această modificare va permite PDCM să pretindă la un spectru mai larg de susţinători de pe ambele părţi ale eşichierului politic. Totodată, această modificare ar oferi mai mare flexibilitate în cazul aderării PDCM la o familie politică europeană”, a declarat liderul formaţiunii, ex-Premierul Ion Chicu.

În cadrul Congresului, s-a menţionat că în ultimii ani PDCM a devenit un veritabil centru de atracţie pentru profesionişti din diferite domenii.

„Astăzi, suntem un partid din rândurile căruia fac parte redutabili profesioniști din mai multe domenii, inclusiv educație, medicină, cultură, oameni de afaceri, administrație publică locală. În componența echipei noastre avem doi președinți de raioane, mai mulți vicepreședinți de raioane, peste 25 de primari, mai mulți consilieri  raionali și locali. Din echipa noastră fac parte tineri ambițioși și persoane în etate cu multă experiență și energie făuritoare. Sunt mândru, Stimați colegi, și ne putem felicita reciproc, pentru asemenea potențial al echipei noastre!”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit spuselor sale, „toți acești oameni au venit la diferite etape în echipa PDCM, având convingerea, că este absolut necesar să se implice”. „Toți acești oameni au venit în echipa PDCM, fiind conștienți, că nimic decât muncă și sacrificiu nu pot primi în schimb. Poate, doar satisfacția și motivația morală, că lupta lor are un obiectiv foarte nobil – de a consolida și dezvolta Moldova”, a menționat Ion Chicu.

În cadrul Congresului, de asemenea, s-a menţionat că PDCM este cel mai bine poziţionat partid extraparlamentar în sondajele de opinie şi există şanse reale ca ratingul actual al formaţiunii să se dubleze până la alegerile locale generale.

Share