PD: Constatăm o dovadă de laşitate politică din partea PL şi PLDM

PD: Constatăm o dovadă de laşitate politică din partea PL şi PLDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a venit cu o reacție cu privire la refuzul Partidului Liberal (PL) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de a susține proiectul de lege privind introducerea „integrării europene” în Constituție, informează Oficial.

„Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă dezamăgirea faţă de faptul că PL şi PLDM, partide care se pretind a fi pro-europene, au refuzat să voteze pentru introducerea integrării europene în Constituţia Republicii Moldova. Constatăm o dovadă de laşitate politică din partea PL şi PLDM, care au ales să fugă pur şi simplu din Parlament, împreună cu deputaţii comunişti, când a venit momentul votului pentru integrarea europeană”, se menționează într-un comunicat de presă al PDM.

În același timp, PDM s-a referit și la partidele – PSRM și PCRM. „Dacă în cazul socialiştilor şi al comuniştilor atitudinea ostilă integrării europene era ceva previzibil, în cazul liberalilor şi liberal-democraţilor avem de a face cu o transformare neaşteptată, ce neagă opţiunile electoratului pro-european care i-a votat”, se precizează în același comunicat.

Totodată, PDM comunică despre o „lovitură nedreaptă aplicată electoratului pro-european”. „Credem că modul în care deputaţii PL şi PLDM au întors astăzi spatele integrării europene reprezintă o nemeritată victorie pentru PCRM şi PSRM în Parlament, dar şi o lovitură nedreaptă aplicată electoratului pro-european din ţara noastră”, declară democrații.

Prin urmare, partidul a comunicat mai multe detalii cu privire la organizarea unui referendum. „Vom analiza posibilitatea de a organiza un referendum pe această temă în luna februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare sau în alt moment, după ce vom discuta toate aspectele constituţionale şi organizatorice”, se declară în comunicat.

De menționat că, proiectul de lege privind introducerea „integrării europene” în Constituție a fost susținut de 54 de deputați dintre cei 67 voturi necesare.

Mihaela Conovali

Share