PCRM: Ziua Victoriei – 9 mai, este o zi sfântă pentru fiecare om

PCRM: Ziua Victoriei – 9 mai, este o zi sfântă pentru fiecare om

Ziua Victoriei – 9 mai, este o zi sfântă pentru fiecare om, pentru toți adevărații patrioți ai țării noastre. Despre aceasta se spune într-un comunicat al Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în care consideră decizia că marcarea Zilei Europei pe 9 mai este „o provocare antiumană a guvernanților”.

„Actuala putere populară, a cîta oară, cu ajutorul slugilor sale din Guvern, a hotărît să-și demonstreze disprețul față de istoria noastră, a Moldovei, și față de poporul nostru – poporul moldovenesc. Recent, acest Guvern a luat decizia să întrunească sărbătorirea Zilei Europei cu o zi sfîntă pentru noi toți – 9 Mai, Ziua Marii Victorii. Se vede că cei care exprimă acum puterea în țară au învățat prost la școală, iar diplomele de studii superioare le-au obținut cu mite. De aceea ei deloc nu-și pot închipui locul Republicii Moldova în familia statelor și popoarelor lumii și ale continentului european. Pe cînd oamenii care cunosc istoria modernă știu foarte bine că există două Zile ale Europei”, mai spun comuniștii.

PCRM explică faptul că – prima Zi a Europei o marchează Consiliul Europei și țările care sunt membrii acestuia chiar din ziua creării lui la 5 mai 1949 – o sărbătoresc la 5 mai. Republica Moldova este și ea membru al Consiliului Europei. „Deci, ar fi logic s-o sărbătorească și ea tot la 5 mai – ca pe o zi a unirii popoarelor europene în baza principiilor democrației și ale valorii drepturilor omului”, precizează comuniștii.

Comuniștii afirmă că scopul autorităților Moldovei constă în aceea ca să impună uitarea și rescrierea adevăratei istorii a țării noastre și a poporului nostru. „Să se uite și să se rescrie, pentru a șterge astfel din memoria poporului anii de mari sacrificii și victorii, de eroism de muncă și rezistență în fața greutăților, de avînt spiritual și patriotic în mase, din toate acestea rezultînd și Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Să nu uităm! Să nu uităm ne imploră eroii ale căror nume sunt înscrise pe mii de obeliscuri și monumente înălțate în fiecare oraș și în fiecare sat din țara noastră”, se mai spune în declarație.

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor califică respectiva decizie ca încă o provocare antiumană a guvernanților trădători împotriva celor morți și a celor vii.

„Noi, comuniștii, îndemnăm întreg poporul Moldovei să nu cedeze în fața provocărilor celor care, prin trădare și falsificare, au capturat puterea din țară, să nu recunoască drept valabilă decizia Guvernului de a îmbina Ziua Victoriei cu alte evenimente, străine nouă, și cu toții împreună, în fiecare an, la 9 Mai să marcăm sub drapele roșii o mare sărbătoare – Ziua Victoriei”, subliniază comuniștii.

Mihaela Rotari

Share