PCRM vrea să colaboreze cu coaliția pro-europeană. Uite în ce condiții!

PCRM vrea să colaboreze cu coaliția pro-europeană. Uite în ce condiții!

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) ar putea să colaboreze cu alianţa proeuropeană, să voteze candidatul acesteia la funcţia de şef al statului şi chiar să facă coaliţie cu cele trei partide, dacă acestea vor accepta câteva condiţii. Anunţul a fost făcut de către deputatul comunist Oleg Reidman în cadrul emisiunii «Честно говоря» de la postul de televiziune „Realitatea TV”, scrie IPN.

Reidman a precizat că PCRM este gata să colaboreze cu partidele din coaliţia pro-europeană, dacă comuniştilor li se va încredinţa controlul asupra unor instituţii ale statutului. În acest context comunistul a amintit situaţia din anul 2005, când opoziţia a votat candidatura lui Vladimir Voronin la funcţia de şef al statului, după ce i-a fost încredinţat controlul asupra Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Comisiei Electorale Centrale, Curţii de Conturi.

„Noi considerăm normal ca aceste instituții să revină opoziției şi nu facem schimb, dar anume în aceste condiții am putea lua în considerare posibile variante de colaborare cu guvernarea”, a spus Oleg Reidman.

Fruntaşul PCRM a mai comunicat că formaţiunea din care face parte ar putea chiar să formeze şi o coaliţie largă cu cele trei partide şi să participe împreună la guvernare. Totuşi, decizia finală în acest sens urmează a fi luată la Plenara

Comitetului Central al PCRM, care va avea loc sâmbăta viitoare.

Reidman a mai spus că au fost discuţii privind formarea unei coaliţii largi, dar deocamdată comuniştii nu au primit o invitaţie oficială la negocieri.

Mihaela Rotari

Share