PCRM: Dezbinarea societății moldovenești se va păstra în continuare, iar alegătorii vor fi înșelați și de data asta

PCRM: Dezbinarea societății moldovenești se va păstra în continuare, iar alegătorii vor fi înșelați și de data asta

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) consideră că, oricine ar fi ales în funcția de primar general la aceste alegeri din 20 mai, mandatul lui va fi valabil doar pentru un termen de câteva luni — până la alegerile locale generale din anul 2019, informează Oficial

Într-un comunicat de presă, PCRM menționează că alegerile fixate nu au nimic comun cu tendința de a schimba în mod radical situația catastrofală din localități.

„E lucru clar că, într-un termen atât de scurt, fără a avea sprijinul consiliilor locale și de acum după aprobarea bugetelor anuale, nici un primar nu va reuși să soluționeze chiar și cele mai elementare probleme. Jocul «de-a alegerile» a fost pus la cale de regimul corupt mafiot cu un singur scop: pentru ca în cadrul lor să facă mobilizarea și probarea în acțiune a resursei administrative înainte de viitoarele alegeri parlamentare. E clar și faptul că pe agendă se va afla nu problematica dezvoltării, nu soluționarea celor mai stringente probleme ale orașului, ci diferite intrigi politice și secrete, că în cadrul acestor alegeri vor fi probate noi scheme de falsificare în calitate de «experiment» înainte de cursa parlamentară. Ca rezultat, dezbinarea societății moldovenești se va păstra în continuare, ba chiar și se va aprofunda, iar alegătorii vor fi înșelați și de data asta. Trezește nedumerire poziția pasivă a Reprezentanței UE în Moldova și a altor misiuni europene și ambasade, care sprijină jocul celor ce au capturat puterea în țară contrar voinței alegătorilor”, se spune în comunicat.

Totodată, PCRM a reiterat că nu dorește să participe „la scindarea societății moldovenești și la înșelarea alegătorilor”. „Comitetul Central al PCRM consideră inoportună înaintarea candidaților săi pentru alegerile anticipate din 20 mai 2018. Îi îndemnăm pe alegători să ignore aceste alegeri, exprimându-și astfel desconsiderarea față de politicienii fără scrupule și față de guvernarea coruptă”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share