PCRM a depus cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum

PCRM a depus cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum

Ieri, la Comisia Electorală Centrală, a fost făcută prima solicitare de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Cererea aparține Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), care a declarat drept opțiune la referendum „NU”.

Comitetul Central al PCRM, la începutul lunii iulie curent, a decis că formațiunea va participa la referendum și va îndemna cetățenii să voteze împotriva modificării Constituției.

„Cetățenii trebuie să spună un „nu” categoric fărădelegii și fraudei autorităților, la următoarele încercări ale PAS de a profana Constituția țării cu amendamente inutile și absurde. La urma urmei, în nicio țară din lume, inclusiv statele membre UE, integrarea europeană nu este inclusă în Constituție” – se spunea în declarația comuniștilor.

Precizăm că, în cazul cererilor de înregistrare în calitate de participanți la referendum, termenul de examinare a dosarelor de către autoritatea electorală este de 3 zile.

Amintim că, perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și a participanților la referendumul republican constituțional a început ieri, 21 august 2024.

Share