Pavel Voicu: Sunt sigur că adevărul în cazul lui Maxim Moroşan va triumfa

Pavel Voicu: Sunt sigur că adevărul în cazul lui Maxim Moroşan va triumfa

Pavel Voicu, fost ministru de Interne, fruntaș al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, coleg al lui Maxim Moroșan, consilierul municipal din Bălți – plasat vineri în arest preventiv pentru 30 de zile – a venit cu „câteva precizări importante” în contextul evenimentelor recente, informează OFICIAL.

„În primul rând, atunci când Maxim Moroşan a decis să se alăture echipei noastre, eu eram responsabil de organizația teritorială Bălţi a PSRM. Având o pregătire profesională pe care cred că mulți o cunosc, am efectuat ample investigații și toate acestea au arătat că Maxim Moroşan avea o reputație ireproșabilă, indiferent de încercările unora de a promova falsuri despre el. Acest om niciodată nu a comis nici o încălcare pentru care sa fie măcar amendat. Cum putea sa devină peste noapte un agresor, așa cum încearcă să-l prezinte unii oponenți, dar și poliția?!

Este absolut evident că Maxim Moroşan este victima unor interese politice. Toți au văzut câte scheme de corupție, ilegalități și fărădelegi a deconspirat el. Maxim Moroşan este ca un os în gât pentru Petcov și Usatîi, care în perioada imediat următoare, profitând de faptul că Maxim a fost încarcerat, vor organiza unele licitații dubioase cu terenuri și imobile în Bălți. El trebuia înlăturat măcar pentru un timp și aici Usatîi și PAS au decis să acționeze în comun. Celor din PAS nu le convine că Maxim Moroşan este activ, are potențial și pe termen scurt poate prezenta pericol pentru ei”, a declarat politicianul.

Pavel Voicu a spus că l-a indignat în special „comportamentul unor polițiști – aceștia au prezentat trunchiat imagini video pentru a-l prezenta pe Maxim Moroşan ca pe un agresor, deși dispun și acum de imagini care arată că, de fapt, el e victimă”.

„Mi-e rușine că avem asemenea polițiști, care acționează la comandă politică. Ei trebuie să înțeleagă că va veni o zi când vor răspunde pentru abuzurile lor, iar această zi nu e departe.

Sunt sigur că adevărul în cazul lui Maxim Moroşan va triumfa.

Maxim, fii tare! Suntem cu tine!

Dreptatea e în adevăr și acesta trebuie să fie sloganul tău, dar nu a celor care se ascund acum după el, acționând ca niște lași”, a mai spus fostul ministru.

Share